zondag, 7. oktober 2012 - 9:10

Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding agressieve man in Rotterdam

Rotterdam

Rotterdamse agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een waarschuwingsschot gelost toen zij een agressieve man wilden aanhouden.

De man was het huis van zijn vriendin op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam binnengedrongen en bedreigde de aanwezigen met een mes.

De man, die op de benedenwoning van hetzelfde adres woont, drong het huis vermoedelijk naar aanleiding van een ruzie in de relationele sfeer binnen. Binnen ontstond een worsteling met een neef van de bewoonster die daar op dat moment verbleef. Na de worsteling verliet de verdachte het huis kort om met een mes terug te komen. Hiermee bedreigde hij de aanwezigen.

Op dat moment arriveerden ook de gealarmeerde agenten, waarop de verdachte de woning verliet en terugkeerde naar zijn eigen woning.
Hij blokkeerde de deur om te voorkomen dat de agenten binnen zouden komen. Vervolgens probeerde hij deze via de achterkant te verlaten. Agenten die daar post gevat hadden, riepen de man toe dat hij moest blijven staan en dat hij was aangehouden. Toen de man niet reageerde, loste één van de agenten een waarschuwingsschot. Hierop keerde de man opnieuw terug naar zijn eigen woning. Niet veel later kon hij in de woning worden aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau.
Provincie:
Tag(s):