maandag, 27. februari 2012 - 19:19

Waarschuwingsschot politie doorboorde raam woning

Hengelo

De waarschuwingsschoten die zondagochtend vroeg door de Twentse politie werden afgevuurd tijdens een achtervolging van benzinedieven, heeft vermoedelijk een raam doorboord van een woning in Hengelo.

Zondag 26 februari omstreeks 04.15 uur kreeg de politie melding van diefstal benzine bij een tankstation op de A1 ter hoogte van Deurningen. Na een wilde achtervolging wist de politie uiteindelijk twee jongeren aan te houden. Het betreft een 22-jarige man uit Hengelo en een 16-jarige jongen uit Rijssen. De politie heeft tijdens de achtervolging meerdere waarschuwingsschoten gelost.

Getuigen
Het rechercheteam Hengelo, die is belast met het onderzoek, is op zoek naar fietsers die op de Potdijk in Markelo naar de berm moesten uitwijken voor de benzinedieven en hun achtervolgers. Ongetwijfeld zullen zij geschrokken zijn door de snelheid waarmee de voertuigen hen passeerden. De politie roept hen op zich te melden omdat het kan zijn dat zij informatie hebben die voor de politie van belang is. Zij kunnen in contact komen met het rechercheteam Hengelo door te bellen naar 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):