vrijdag, 27. april 2012 - 18:26

Walcheren weert peuken op stranden

Veere

Woensdag 2 mei 2012 wordt het startschot gegeven voor de campagne ‘Zwerfpeuken Walcheren’. Deze loopt het hele strandseizoen en is gericht tegen peuken in de duinen en op en rond de Walcherse stranden.

De aftrap wordt gegeven door de burgemeester van de gemeente Vlissingen, de heer René H. Roep en de wethouder van de gemeente Veere, de heer J. Melse.

De grote aantrekkingskracht van schone stranden staat in beide gemeenten hoog op de agenda. Meerdere stranden hebben niet voor niets een Blauwe Vlag!
Veere en Vlissingen sluiten samen met de Stichting Strandexploitatie Walcheren aan bij de zwerfpeukenaanpak van Japan Tobacco International (JTI) en NederlandSchoon.

De tabaksfabrikant ziet voor zichzelf een actieve rol weggelegd om de peukenproblematiek aan te pakken. Het bedrijf draagt concrete oplossingen aan en start samen met gemeenten, NederlandSchoon en andere (maatschappelijke) organisaties campagnes.

Voor het komende strandseizoen zijn er diverse activiteiten gepland. Variërend van het uitreiken van persoonlijke zakasbakjes en het plaatsen van speciale tegelasbakken, tot posters in abri’s. Ook wordt er een speciale website gelanceerd en verschijnen er gedurende het strandseizoen promoteams op de Walcherse stranden, bijvoorbeeld tijdens het evenement Rescue Vlissingen.
Provincie:
Tag(s):