vrijdag, 26. oktober 2012 - 16:40 Update: 10-10-2018 14:06

Walther P99Q vervangt oude Walther P5 van de politie

Den Haag

Nederlandse politieagenten zullen als alles goed gaat eind 2014 allemaal in het bezit zijn van het nieuwe dienstwapen:de Walther P99Q. Dit heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie (V&J) vrijdag laten weten.

'Uit de aanbesteding is het pistool Walther P99Q van de firma Carl Walther GmbH als beste naar voren gekomen', meldt minister Opstelten.

SIG-Sauer

De nieuwe aanbesteding was nodig nadat in november 2011 de overeenkomst met de winnaar van de vorige aanbesteding, de firma SIG-Sauer werd beƫindigd. Na het verstrijken van de bezwaartermijn van twee weken kan het voornemen tot gunning worden omgezet in een definitieve gunning.

Er wordt tegelijkertijd gestart met de verwerving van de benodigde nieuwe holsters en patroonhoudertassen zodat in mei 2013 kan worden begonnen met de omscholing van alle vuurwapendragende opsporingsambtenaren van de politie, de bijzondere opsporings-diensten en de buitengewoon opsporingsambtenaren. De volledige omscholingsoperatie zal naar verwachting in december 2014 zijn afgerond.

Het nieuwe pistool dient ter vervanging van het pistool Walther P5 dat sinds 1979 wordt gebruikt door de Nederlandse politie. Voor de vervanging van het huidige dienstwapen is door de korpsen per pistool 500,- gereserveerd. De prijs van het nieuwe dienstwapen valt binnen deze begroting.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):