vrijdag, 26. oktober 2012 - 12:58

Wapens en geld gevonden tijdens controle

Den Haag

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren tijdens een preventieve fouilleeractie op de luchthaven Rotterdam the Hague Airport twee mannen aangehouden voor verboden wapenbezit en een man aangehouden op verdenking van witwassen.

Tijdens een controle van een auto met daarin twee mannen van 32 (Den Haag) en 28 (Rijswijk) werd een halfgeladen vuurwapen aangetroffen.
Door marechaussees zijn vervolgens de twee mannen aangehouden en is na overleg met het Openbaar Ministerie een spoedzoeking in de woningen van de verdachten uitgevoerd. Hierbij werd verder niets aangetroffen. Het tweetal was het luchthaventerrein opgereden om iemand op te halen die terug kwam van vakantie.
Het vuurwapen is in beslag genomen, de mannen zitten vast voor verder onderzoek.

Even later werd in de auto van een 35-jarige in Italië woonachtige man meer dan 10.000 euro aan bankbiljetten aangetroffen. Omdat de man geen aannemelijke verklaring kon afleggen hoe hij aan dat geld kwam is hij aangehouden op verdenking van witwassen.
Het geld is in beslag genomen. Als blijkt dat het geld via criminele activiteiten is verkregen, zal hij het geld niet terug krijgen.
Provincie:
Tag(s):