donderdag, 5. juli 2012 - 23:12

Wapens en springstof gevonden in onderzoek Osse groepering

De politie heeft de afgelopen week in het onderzoek naar een Osse criminele groepering een aantal wapens, munitie en een hoeveelheid explosieve stof aangetroffen. Dit heeft de politie donderdag laten weten.

Woensdag werd het perceel van een woning in Teeffelen en de directe omgeving daarvan onderzocht, waarbij het Advanced Search team van de Koninklijke Landmacht werd ingezet.

Woensdag 27 juni jl. werd nabij de betreffende woning een tas aangetroffen, waarin enkele automatische wapens, een pistool, munitie en een aantal ontstekers zaten.

Een week eerder had de politie tijdens een grote rechercheactie het perceel van dit huis al onderzocht. De vondst van de wapens was aanleiding om daar nogmaals te gaan zoeken, waarbij de hulp van de specialisten van de Koninklijke Landmacht werd ingeroepen.

Kneedbare springstof
Tijdens de zoeking van woensdag vond de politie een aanzienlijke hoeveelheid kneedbare springstof, delen van een vuurwapen en munitie.
De recherche van het district Maasland startte medio april 2012 een onderzoek naar een groepering rondom twee broers uit Teeffelen.

Vanuit andere onderzoeken bleek dat de kennelijke leden van deze groep zich in wisselende samenstelling vermoedelijk op grote schaal bezig hielden met het plegen van misdrijven.

Het bleek de recherche dat zij zich met name bezig hielden met de handel in drugs en dat ze zich schuldig maakten aan mensenhandel. De bevindingen van het onderzoek leidden tot een actiedag op woensdag 20 juni jl. In het onderzoek werden totaal twaalf verdachten aangehouden, waarvan er nu nog tien vastzitten.
Provincie:
Tag(s):