maandag, 3. december 2012 - 19:05 Update: 08-07-2014 0:31

Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor valse e-mails

Den Haag

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt het bedrijfsleven voor valse emails die zijn ondertekend met 'Rijksoverheidtoezicht, de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit'.

Eind vorige maand heeft een bedrijf een mail ontvangen waarin gewaarschuwd werd de verkoop van bepaalde producten te staken. Anders zou het bedrijf een boete van € 450.000 krijgen. De mail was ondertekend door iemand die zich uitgaf als jurist van de NVWA. De waarschuwing was ondertekend met 'Rijksoverheidtoezicht, de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit' en was voorzien van het Rijkslogo.

Via de site www.rijksoverheidtoezicht.nl kregen bezoekers een kloon van de site van de NVWA te zien. De site rijksoverheidtoezicht.nl is inmiddels niet meer beschikbaar op internet, het mailadres nog wel. Het risico hiervan is dat meer bedrijven slachtoffer kunnen worden van het oneigenlijk gebruik van de naam NVWA.

De NVWA heeft vandaag aangifte gedaan bij de politie in Utrecht. Mensen die een mail van de site rijksoverheidtoezicht.nl hebben ontvangen kunnen zich melden bij de politie. Officiële waarschuwingen worden door de NVWA altijd per brief gedaan, en nooit met dit soort mails.
Categorie:
Tag(s):