maandag, 23. juli 2012 - 10:39

Warm weer dodelijk voor honden

Den Haag

Met het aanbreken van meer zonnige dagen waarschuwt de Hondenbescherming hondenbezitters op de gevaren van het warme weer.

Met name het achterlaten van de hond in de auto kan fatale gevolgen hebben. De baas gaat boodschappen doen of naar het strand, de hond kan niet mee en moet in de auto wachten. Met zonnig en warm weer is dit ronduit gevaarlijk. Het verblijven in een warme auto is voor een mens al geen pretje, maar voor een hond kan dit binnen een paar minuten al fataal zijn.

"Honden zweten namelijk niet zoals mensen. Zij raken hun warmte kwijt door te hijgen en via hun voetzolen. Een hond kan daardoor niet tegen al te hoge temperaturen", aldus Just de Wit van de Hondenbescherming. "Het bloed wordt dik en stroperig, waardoor het niet meer kan worden rondgepompt, dat leidt al snel tot een onomkeerbaar coma en de dood. Houdt uw hond zoveel mogelijk uit de directe zon, laat hem veel koel water drinken en laat hem zwemmen als hij dat wil. Vermijd tijdens wandelingen dat uw hond op asfalt moet lopen maar zoek stukken gras op. Uiteraard moet de hond aan zijn beweging komen, maar doe dat in de koelte van de ochtend en laat in de avond".

De inspecteurs van de Hondenbescherming controleren iedere zomer extra op honden die in auto's worden achtergelaten.
Provincie:
Tag(s):