zondag, 9. september 2012 - 11:05

Wat in de tv-debatten buiten beeld bleef

De Partij voor de Dieren organiseert een serie virtuele één-op-één slotdebatten tussen Marianne Thieme en alle overige lijsttrekkers. De lijsttrekker van de Partij voor de Dieren zal in een persoonlijk debat de degens kruisen met de andere lijsttrekkers op basis van hun stemgedrag, uitspraken in de media en hun partijprogramma’s.

In veel debatten op televisie bleven de belangrijkste thema’s onderbelicht omdat zij een hoog single-issue gehalte hadden en de Partij voor de Dieren niet was uitgenodigd. De slotdebatten met Marianne Thieme zullen aanzienlijk dieper op de inhoud ingaan dan bij enig tv-debat het geval geweest is.

De opzet van de virtuele debattenreeks is een één-op-één confrontatie naar keuze. Elke kiezer kan aangeven met welke andere lijsttrekker hij of zij wil dat Marianne in debat gaat. Een middel dat bij uitstek geschikt is om kiezers die twijfelen tussen Marianne Thieme en een andere kandidaat van voldoende achtergrondinformatie te voorzien om een definitieve keuze te kunnen maken.

Marianne Thieme: “Heel veel kiezers zien door het door de media gevoede peilingoproer, het woud van kieswijzers en door de oppervlakkigheid van de debatten door de bomen het bos niet meer. De mannetjesmakerij en het haantjesgedrag staat veel kiezers tegen. Daarom is een cleane vergelijking van standpunten een prettige oplossing”.

Via een doorstuurmogelijkheid kunnen de één-op-één debatjes ook gemakkelijk gedeeld worden met vrienden en bekenden.

Marianne Thieme: “Mensen weten dat we opkomen voor dieren, natuur en milieu en dat we economische groei niet als de oplossing maar als de oorzaak van de problemen zien. Maar er valt meer te weten van de Partij voor de Dieren in vergelijking met andere partijen. We hopen met dit instrument te voorzien in een grote behoefte van de 43% van de kiezers die volgens onderzoek nog geen definitieve keuze heeft bepaald”.
Provincie:
Tag(s):