zondag, 4. maart 2012 - 21:05

Waterleidingmaatschappij Drenthe rijdt op aardgas

Regio

Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) rijdt vanaf deze week met een lichte bedrijfswagen op aardgas. Deze schone en zeer stille Fiat Doblo wordt ingezet bij de het onderhoud en beheer van de 12 Drentse waterwingebieden, zo’n 800 ha natuurterrein verspreid over de hele provincie. ‘We zijn blij dat we deze auto aan ons wagenpark hebben toegevoegd. We laten hiermee zien dat we graag voorop lopen bij nieuwe ontwikkelingen’, stelt Karst Hoogsteen, directeur WMD. Orders voor meer aardgasauto’s zijn recent geplaatst.

WMD wil de inwoners van de provincie Drenthe graag laten kennismaken met deze schone aanwinst. ‘Wij rijden op aardgas’, zijn daarom de veelzeggende woorden die op de achterkant van de auto zijn aangebracht., De aardgasauto is duurder in aanschaf, maar dat wordt gecompenseerd doordat de brandstof circa 40 procent goedkoper is. Het milieuvoordeel is groot. Een auto op aardgas stoot ongeveer een kwart minder CO2 uit dan en vergelijkbaar voertuig op benzine. Ook is de auto stiller en dat is mooi meegenomen.

WMD spant zich in om de bedrijfsvoering steeds verder te verduurzamen. Zo probeert het drinkwaterbedrijf steeds energiezuiniger drinkwater te zuiveren, wordt al jaren gebruik gemaakt van 100% groene stroom en worden rest- en afvalstoffen die vrijkomen bij de productie van drinkwater vrijwel volledig ingezet voor hergebruik. De keuze om duurzaam te gaan rijden is een volgende stap naar een groenere bedrijfsvoering.
Provincie:
Tag(s):