vrijdag, 25. mei 2012 - 13:10

Watertaxi Vlissingen tussen station en Scheldekwartier vaart in juni

Vlissingen

De Gemeente Vlissingen heeft begin juni 2012 de opstapplaats voor een watertaxi bij het station klaar. De watertaxi, van de Vlissingse ondernemer Wil Kokje, kan vanaf dan gaan varen tussen het station en het Dok in het Scheldekwartier en vormt daarmee een nieuwe maritieme verbinding tussen de binnenstad en het stationsgebied. Bij de opstapplaats nabij het station is gratis parkeergelegenheid.

Van juni t/m augustus 2012 vaart de watertaxi iedere dag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Bij evenementen en op drukke dagen zal er langer gevaren worden. Aanmeerplaatsen zijn bij het station (op de kop van de sluizen bij de eerste Binnenhaven) en in het Dok in het Scheldekwartier. Omdat de watertaxi ook in de binnenhavens en in een deel van het Kanaal door Walcheren kan varen, staan er naast de lijndiensten ook korte rondvaarten door de Vlissingse Stadshavens op het programma. Per afvaart kunnen er 12 passagiers mee.

Kaartjes kan men kopen bij de kiosk van het station of aan boord bij een van de overige opstapplaatsen. Er is een speciale JIT-service (just-in-time) beschikbaar, waarbij u de watertaxi kunt bellen hoe laat u aankomt, zodat deze klaarligt op het moment dat u wilt vertrekken. De rondvaarten kosten € 4,50 per persoon voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tussen de vijf en twaalf jaar oud. De rondvaarten duren circa 35 minuten.

De taxidiensten tussen station en Dok kosten € 2,50 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen tussen de vijf en twaalf jaar. De overtocht duurt circa 10 minuten. Kinderen jonger dan vijf jaar varen gratis mee.

Gebruikers van de watertaxi zullen merken dat het niet alleen een snelle manier is om het centrum van Vlissingen te bereiken. Het is ook een informatieve én duurzame manier van vervoeren. Tijdens de vaart vertelt de schipper over de (maritieme) geschiedenis van Vlissingen en mogen kinderen een greep doen in de ‘Watertaxi Grabbelton’. De watertaxi vaart op zogeheten groene energie.
Provincie:
Tag(s):