zaterdag, 22. september 2012 - 3:07

Week van de Opvoeding 2012: 'Luister 's naar me'

Goes

Van 1 t/m 7 oktober staat Nederland weer in het teken van de Week van de Opvoeding. Ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren staan in de Week van de Opvoeding centraal.

In het hele land vinden allerlei activiteiten plaats. Ook de Centra voor Jeugd en Gezin in de Oosterschelderegio doen mee. Thema van de Week van de Opvoeding 2012 is 'Luister 's naar me'. Speciaal voor dit thema wordt er gratis, zolang de voorraad strekt, via alle locaties van de bibliotheek Oosterschelde het opvoedgeschenk verstrekt.

Van 1 t/m 12 oktober zijn er beweeg- en doe-activiteiten voor kinderen en jeugd, workshops over bijvoorbeeld 'positief afstemmen op je kind', 'seksualiteit en weerbaarheid', 'financieel opvoeden', 'hoe houden we het gezellig thuis' en meer. Het gaat over de kracht van positief opvoeden en luisteren naar elkaar en je kind. De Week van de Opvoeding geeft op een positieve manier aandacht aan opvoeden en opgroeien. Naar elkaar luisteren, elkaar begrijpen, je gehoord voelen en je gezien voelen: dát is daarbij belangrijk. In het thema 'Luister 's naar me' komt dat allemaal samen.

Kom ook!
Iedereen is welkom tijdens de Week van de Opvoeding: ouders, verzorgers, opa's, oma's, kinderen of jongeren. Het volledige programma leest u op www.cjgoosterschelderegio.nl. Er zijn activiteiten in de gemeenten Borsele, Tholen, Kapelle, Goes, Schouwen-Duiveland, Reimerswaal en Noord-Beveland.

Initiatiefnemers
De Week van de Opvoeding 2012 is een initiatief van de Centra voor Jeugd en Gezin in de Oosterschelderegio en wordt onder andere vormgegeven door de netwerkpartners GGD Zeeland, SMWO maatschappelijk werk, Indigo preventie, MEE Zeeland, Agathos Thuiszorg en Optiment.
Provincie:
Tag(s):