maandag, 5. november 2012 - 19:26

Weer aanhouding in onderzoek woningoverval Bospoort

Ede

Door het regionale overvallenteam van de politie Gelderland-Midden is weer een verdachte aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de woningoverval op het huis aan de Bospoort in Ede.

Het gaat om een 19-jarige Edenaar. Het is intussen de vijfde arrestatie in deze zaak. De politie sluit meer aanhoudingen overigens niet uit.

In het onderzoek zijn tot dusver vijf aanhoudingen verricht. Daarvan zitten er nu vier vast: twee Edenaren van 15 en 16 jaar, een 15-jarige jongen uit Bennekom en de 19-jarige Edenaar. Een 16-jarige Edenaar die eerder als verdachte was aangehouden wordt niet langer als verdachte beschouwd in deze zaak en is vrijgelaten.

De twee jongens van 15 en 16 uit Bennekom en Ede jaar zijn inmiddels door de rechter-commissaris voor 90 dagen in bewaring gesteld. Een 15-jarige Edenaar is door de rechter-commissaris voor 14 dagen gehouden. De 19-jarige Edenaar is vanochtend, maandag 5 november aangehouden en in verzekering gesteld.

Het huis aan de Bospoort in Ede werd in de namiddag van woensdag 17 oktober overvallen door tenminste twee mannen die er met de kluis in een auto vandoor waren gegaan. Daarbij zou de 16-jarige dochter des huizes, die op dat moment alleen thuis was, zijn bedreigd met geweld. Zowel de auto als de kluis is intussen door de politie teruggevonden. Het rechercheonderzoek gaat intussen verder.
Provincie:
Tag(s):