donderdag, 26. april 2012 - 21:02

Weert verdubbelt tipgeld in onderzoek autobranden

Weert

In het onderzoek naar de autobranden in Weert heeft de gemeente Weert besloten het tipgeld te verhogen naar €10.000,-. Dit heeft de gemeente donderdag tijdens een persmoment bekend gemaakt.

Burgemeester Jos Heijmans: “Het is ons menens om aan deze malaise een einde te maken. Wij vragen de mensen om nog alerter te zijn en iedere verdachte situatie direct te melden. Het verhogen van het tipgeld leidt hopelijk snel tot de gouden tip.” Afgelopen weekend brandden drie voertuigen uit. Brandstichting was hiervan de oorzaak.

De burgmeester hoopt dat het verhogen van het tipgeld er toe leidt dat mensen die iets over de autobranden weten dit ook melden. Naar aanleiding van het programma Opsporing verzocht zijn al tips binnengekomen. Als burgers nog alerter worden neemt het risico voor de daders om betrapt te worden toe.

Onderzoek door verzekeringsmaatschappijen
Bij het blussen van de autobranden gebruikt de brandweer sinds maart een speciale blusdeken. Daardoor blijven sporen van brandstichting beter bewaard en is het mogelijk om bewijslast vast te leggen. Bij vastgestelde brandstichting start de verzekeringsmaatschappij voortaan een eigen onderzoek om verzekeringsfraude uit te sluiten. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat onschuldige slachtoffers van autobranden onderwerp van onderzoek worden.
Provincie:
Tag(s):