vrijdag, 21. september 2012 - 9:56

Wegen rondom Stationsweg Haren afgesloten, politie spreekt van zeer beheersbare situatie

Haren

In Haren zijn de wegen rondom de Stationsweg afgesloten. Maar volgens de politiewoordvoerder is er geen ME aanwezig. Wel is er politie in uniform die rond de Stationsweg surveilleert en ook zou er politie te paard aanwezig zijn.

Maar er is geen sprake van een onrustige of bedreigende situatie. Integendeel. Volgens de politiewoordvoerder is er sprake van een rustige 'buitengewoon behapbare situatie'. Rond de Stationsweg zijn rond 19.30 uur ongeveer 200 mensen aanwezig. Dat betreft vooral jeugd, wat ouderen en veel, veel media, aldus de politie.

Jarig feestmeisje Haren zelf niet thuis tijdens Project X

Het 15-jarige meisje uit Haren dat abusievelijk voor haar 16e verjaardag een uitnodiging op Facebook plaatste zonder daarbij aan te geven dat het om een privé-feestje ging, is vanavond niet thuis, zo meldde het AD vrijdag.


De vader van het meisje deed donderdag een oproep om vooral niet naar Haren te komen. Hierbij werd ook een beroep gedaan op de ouders van de jeugd om hun kroost thuis te houden.

De gemeente en politie hebben diverse voorzorgsmaatregelen genomen om een 'feest' meteen de kop in te drukken. Zo is de Stationsweg ontdaan van straatnaamborden en is de straat volledig afgesloten. Bezoekers zullen naar een andere plek worden geleid.

De horeca in Groningen speelt handig in op de hype. Zo worden er in de stad Groningen diverse after party's georganiseerd.
Provincie:
Tag(s):