zaterdag, 28. april 2012 - 10:19

Weggevluchte veroorzaker ongeval A50 opgepakt

De politie heeft zaterdag 28 april een 33-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht overgebracht naar het politiebureau op verdenking van betrokkenheid bij het ongeval op de A50 in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 april.

Omstreeks 8.00 uur kreeg de politie de melding dat er een man met een bebloed shirt zou lopen op het Loenensebos in Oosterhout. De gewaarschuwde agenten gingen direct ter plaatse en troffen de man aan in Herveld.

Omdat de agenten vermoedden dat deze man mogelijk wat te maken kon hebben met het ongeval op de A50, besloten zij hem op basis van art. 2 (hulpverlening bieden aan hen die dat behoeven) mee te nemen naar het politiebureau voor verder onderzoek. De man verklaarde bij het ongeval betrokken te zijn geweest maar niet te hebben gereden.

De ademanalyse wees uit dat de 33-jarige alcohol had gedronken. Omdat de man gewond is, werd hij met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie zet het onderzoek naar het ongeval voort.

Bij het ongeval waren drie mensen gewond geraakt. Het letsel van de drie gewonden is onbekend. Volgens de eerste berichten van het ambulancepersoneel is er geen sprake van een levensbedreigende situatie.
Provincie:
Tag(s):