donderdag, 9. augustus 2012 - 12:43

Wegwerkzaamheden Weg van de Buitenlandse Pers Ouwerkerk

Ouwerkerk

Los van de situatie rondom de alg in de Ouwerkerkse Kreek start waterschap Scheldestromen op maandag 13 augustus toch met de geplande wegwerkzaamheden aan de Weg van de Buitenlandse Pers bij Ouwerkerk.

De wegwerkzaamheden duren ongeveer acht weken. Ter plaatse is een omleidingsroute aan- gegeven.

De oude asfaltlaag van de Weg van de Buitenlandse Pers wordt volledig verwijderd, evenals de bestaande fundering. Een nieuwe fundering wordt aangebracht en de weg wordt vervolgens opnieuw geasfalteerd. In de bochten naar de aansluitende wegen worden doorgroeistenen gelegd. Deze stenen verstevigen de berm en zorgen voor een natuurlijke uitstraling.

Bij de inrit naar het Watersnoodmuseum wordt een plateau aangelegd met een bushalte. Deze halte wordt speciaal aangelegd voor bussen met bezoekers aan het Watersnoodmuseum. Be- zoekers kunnen hierdoor veiliger in- en uitstappen.

Het waterschap probeert de overlast tot een minimum te beperken. Uit veiligheidsoogpunt wordt de weg voor het verkeer afgesloten. Vanaf maandag 13 augustus wordt de Weg van de Buitenlandse Pers afgesloten voor het doorgaande verkeer. Een omleidingsroute wordt ingesteld. De woningen en percelen langs de weg blijven bereikbaar, behalve tijdens asfalteringswerkzaamheden.
Provincie:
Tag(s):