dinsdag, 6. november 2012 - 10:05

Wereldkampioenschappen LifeSaving voor het eerst naar Nederland

IJmuiden

De International LifeSaving Federation (ILS) heeft vannacht in Australië de Wereldkampioenschappen LifeSaving 2016 toegekend aan Nederland.

Onder de naam “Rescue 2016” zal dit topsportevenement in de zomer van 2016 voor het eerst in Nederland worden georganiseerd door Reddingsbrigade Nederland.

De LifeSaving sport is een spectaculair sportvorm die is afgeleid van het echte reddingswerk. Een combinatie van techniek, tactiek, kracht, souplesse en snelheid bepalen uiteindelijk de prestaties op verschillende onderdelen zoals de Board Rescue Race, Reddingestafettes, Beachsprint, en de Super LifeSaver.

De kampioenschappen bestaan uit 2 hoofdonderdelen; Pool Events (de wedstrijden in het zwembad) en Ocean Events (de wedstrijden op het strand en in zee). De Poolwedstrijden van “Rescue 2016” zullen worden gehouden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. De Ocean onderdelen zullen op het strand van Noordwijk plaatsvinden. Naar verwachting zullen zo’n 4.500 sporters uit 50 verschillende landen deelnemen aan “Rescue 2016”. Het WK duurt tweeënhalve week.

Het Nationale LifeSaving Team van Reddingsbrigade Nederland is op dit moment in Adelaide, Australië voor het WK 2012. Van 4 t/m 18 november vinden daar de Wereldkampioenschappen LifeSaving 2012 plaats. Het Nederlands team staat 7e op de Wereldranglijst en wil die prestatie tijdens dit WK tenminste evenaren.

Op diverse onderdelen maakt Nederland kans op (gouden) medailles. Op het onderdeel Line Throw (reddingslijn werpen) bij de dames probeert Nederland voor de 3e keer op rij goud te halen en het eigen wereldrecord te verbeteren. Komende zomer organiseert Reddingsbrigade Nederland met met hoofdsponsor Interpolis het Europees Kampioenschap LifeSaving in eigen land.
Provincie:
Tag(s):