woensdag, 25. juli 2012 - 20:08 Update: 08-07-2014 0:29

Wereldpremère nieuwe Mazda 6 op Autosalon van Moskou

Mazda Motor Corporation zal de nieuwe Mazda6 eerder tonen dan oorspronkelijk was verwacht. De sedan-versie van het nieuwe vlaggenschip van Mazda zal al zijn Wereldpremière beleven op de komende Autosalon van Moskou 2012, die op 31 augustus a.s. zijn deuren opent voor het publiek en tot en met 9 september te bezoeken is. De Mazda6 Sportbreak zal voor het eerst te zien zijn op de Autosalon van Parijs, eind september.

e nieuwe Mazda6 is het tweede model van de nieuwste generatie Mazda’s die zowel voorzien is van de complete range SKYACTIV technologieën als het nieuwe design onder de naam Kodo- ‘Ziel van Beweging’. Het zal ook het eerste model zijn met het nieuwe vooruitstrevende regeneratieve remsysteem van Mazda, i-ELOOP, dat remenergie omzet in elektriciteit. De introductie van i-ELOOP markeert de tweede fase van Mazda’s ‘Building Block Strategy’ op het gebied van de ontwikkeling van milieubeschermende technologieën. Deze strategie omvat grondige verbeteringen in de basistechnieken van de autoproductie en zal uiteindelijk leiden tot de stapsgewijze introductie van elektrische voertuigen, die op nog grotere schaal bijdragen aan een lager brandstofverbruik en het terugdringen van CO2-emissies.

De nieuwe Mazda6 is gebaseerd op het beste van wat Mazda op dit moment in huis heeft op het gebied van technische expertise en vakmanschap, van dynamische prestaties en design tot milieueigenschappen en veiligheid. Hij staat als het vlaggenschip van het merk model voor een nieuwe generatie Mazda’s en straalt een sterk gevoel van waardigheid, stijl, luxe en comfort uit, passend bij een auto in het D-segment. En zoals het hoort bij een Mazda biedt de nieuweling ook weer het sportieve rijplezier zoals dat bij elk model van Mazda aanwezig is, de kern van het merk.

Het model dat getoond zal worden op de Autosalon van Moskou is een sedan met Russische specificaties voorzien van de direct ingespoten 2.0 liter SKYACTIV-G benzinemotor gekoppeld aan een zestraps automaat. De verwachting is dat de nieuwe Mazda6 Sportbreak al vanaf eind oktober in Nederland leverbaar is, onder meer als TS+ met Lease Pack, voorzien van de 2.0 liter SKYACTIV-G benzinemotor met 145 pk en aantrekkelijke 20 % zakelijke bijtelling. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.
Categorie:
Tag(s):