donderdag, 15. maart 2012 - 11:25

Werknemer verjaagt gewapende overvaller

Bij een gewapende overval op een garagebedrijf aan de Scharnerweg in Maastricht is woensdagavond een 45- jarige medewerker licht gewond geraakt aan zijn gezicht. De daders zijn gevlucht zonder enige buit.


Rond zes uur kwamen twee personen op een scooter het terrein opgereden. De duopassagier, met muts en sjaal gedeeltelijk voor het gezicht, stapte af en liep direct naar het kantoor van het bedrijf waar op dat moment de medewerker aanwezig was. Die kreeg een vuurwapen op hem gericht en de overvaller eiste geld. Er ontstond een worsteling tussen de medewerker en de overvaller. Er viel geen schot, maar tijdens het handgemeen liep de medewerker een scheur aan zijn wenkbrauw op. Uiteindelijk koos de overvaller het hazenpad en rende terug naar zijn kompaan op de scooter. De overvallers verdwenen vervolgens uit het zicht richting Bemelerweg.

Weert
De politie in Weert is een onderzoek gestart naar een gewapende overval die woensdagavond plaatsvond in een uitgaansgelegenheid op het Stationsplein. Iets voor half tien kwamen vier mannen binnen die het aanwezige personeel en een paar klanten met wapens bedreigden en geld eisten. De verdachten vluchtten vervolgens met een onbekend geldbedrag.

De politie kon diezelfde avond nog een van de overvallers, een 40-jarige man uit Tilburg, aanhouden. Bij de overval raakte niemand gewond.
Provincie:
Tag(s):