woensdag, 20. juni 2012 - 16:06

Werknemers Nedcar staken donderdag

Born

Donderdag 21 juni wordt er de gehele dag niet gewerkt bij NedCar in Born. Bestuurder Jean-Marie Severijns van CNV Vakmensen. "We hebben met Mitsubishi afgesproken dat er deze zomer een sociaal plan ligt. Maar hoe we ook aandringen, we hebben nog niet om de tafel gezeten om dit concreet te maken."

Het is al lang onrustig bij NedCar. Mitsubishi gaf in februari van dit jaar aan de autoproductie in Born te stoppen. CNV Vakmensen en de andere bonden, spraken met Mitsubishi af dat er een zoektocht zou komen naar een overname kandidaat. Tegelijkertijd zou er een goed sociaal plan komen.

Severijns: "Natuurlijk, we gaan voor overname. De gesprekken met VDL lijken veelbelovend, maar niets is nog zeker. Daarom vinden we het zo belangrijk dat we op twee borden tegelijk schaken. Komt er geen overname, dan moet er wel een gedegen sociaal plan liggen voor alle 1.500 werknemers van NedCar."

De afgelopen weken waren er al diverse werkonderbrekingen van twee, vier en zes uur. Donderdag wordt dus de gehele dag het werk stilgelegd. Severijns: "Eigenlijk is het heel simpel. Wij willen dat Mitsubishi zijn afspraken nakomt en samen met ons een gedegen sociaal plan opstelt. We hopen dat het niet nodig is en dat NedCar overgenomen wordt, maar zolang dat niet zeker is, maken wij werk van een sociaal plan."
Provincie:
Tag(s):