vrijdag, 21. september 2012 - 8:35

Werknemers Schiphol aangehouden voor verduistering

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft op Schiphol twee personen aangehouden op verdenking van verduistering van goederen die gevonden zijn op de luchthaven

Een van de verdachten, een 45- jarige vrouw uit de gemeente Schermer was werkzaam bij de afdeling “Lost and found” op de luchthaven. Zij wordt ervan verdacht goederen, die bij haar afdeling binnen gebracht zijn, weg te hebben genomen met de bedoeling ze door te verkopen.

Ook de partner van de verdachte, een 52- jarige vrouw uit dezelfde gemeente is aangehouden. Tijdens doorzoeking in de woning van de verdachten zijn tientallen goederen aangetroffen die mogelijk zijn weggenomen van de luchthaven nadat ze waren aangetroffen en ingeleverd bij “Lost and Found”. Het tweetal zou de goederen hebben verduisterd om deze vervolgens via veilingsites op het internet te verkopen.

De zaak werd aanhangig gemaakt door de luchthaven zelf. Door Schiphol waren onregelmatigheden geconstateerd, waarnaar ze de Koninklijke Marechaussee hebben ingeschakeld.

Verder onderzoek door het team Midcri van de Marechaussee zal moeten uitwijzen hoe omvangrijk de diefstallen zijn geweest en of er mogelijk meerdere personen bij betrokken zijn. Meerdere aanhoudingen worden daarom niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):