donderdag, 16. februari 2012 - 20:04

Werknemers slaan lunchpauze vaak over

Amsterdam

3 op de 10 werknemers neemt dikwijls geen lunchpauze of werkt door tijdens de lunch.

Dit blijkt uit een wereldwijde poll onder 10.646 bezoekers van carrièresite Monster, in Nederland bekend als Monsterboard.nl.

Ook Nederlandse werknemers slaan de lunchpauze vaak over, 29 procent werkt tijdens de lunch door. Nederlandse werknemers nemen bovendien het minst vaak (6%) een lunchpauze van een uur. De meeste Nederlandse werknemers (46%) nemen 30 tot 45 minuten lunchpauze, 19 procent houdt het op een kwartier.

De internationale verschillen zijn groot. Duitsers en Fransen stellen een lange lunch het meest op prijs. Maar liefst 32 procent van de Franse werknemers trekt een uur uit om te lunchen, terwijl 28 procent van de Duitse werknemers dit doet. In Spanje neemt 23 procent van de werknemers een uur pauze. Britse werknemers werken juist vaak door tijdens de lunch, 45 procent neemt helemaal geen lunchpauze. Ook in de Verenigde Staten (38%) en Canada (32%) wordt de lunch regelmatig overgeslagen. Uit deze 3 landen neemt 17 procent een uur pauze voor lunch. In Zweden en Mexico wordt de lunchpauze het minst vaak overgeslagen. In beide landen wordt de lunch in slechts 11 procent van de gevallen overgeslagen.
Provincie:
Tag(s):