vrijdag, 29. juni 2012 - 14:55

Wethouder Peeters bezoekt jongeren Literatuurwijk

Almere

Afgelopen woensdag bezocht wethouder Peeters vertegenwoordigers van jongeren uit de Literatuurwijk in Almere. Dit gebeurde in het buurtcentrum het boegbeeld.

Daarbij waren ook een jongerenwerker, de gebiedsmanager, veiligheidsmanager en de beheerster van het buurtcentrum aanwezig.

Veel jongeren in de leeftijd van 14 tot 20 jaar geven aan dat ze vinden dat er weinig tot niets te doen valt voor hen in de wijk. Er blijft volgens hen niet veel anders over dan wat rond te hangen in de omgeving van het buurtcentrum.

Maar ze willen graag meer dan alleen rondhangen. De jongeren geven aan dat ze graag zelf een plek in de openbare ruimte willen waar ze kunnen sporten, praten en chillen. Een van de jongeren gaf aan dat jongeren niet zo snel naar een andere wijk gaan om gebruik te maken van bijvoorbeeld een playground.

Dat komt wel eens voor, maar dagelijks gebeurt dat niet en ze missen daarom een soortgelijke ruimte in Literatuurwijk. Wethouder Peeters ging met ze in gesprek om te horen welke ideeën ze daarover hebben.

Rondhangende jongeren worden vaak als lastig ervaren door de omgeving waar ze rondhangen. Daarom ging wethouder Peeters ook langs bij ondernemers uit de buurt om te horen welke ervaringen zij hadden met de jongeren. Uit deze gesprekken kwamen mooie suggesties naar voren die op haalbaarheid bekeken gaan worden.

Ook hebben de jongeren een film gemaakt waarin de bewoners en ondernemers van Literatuurwijk worden geïnterviewd om te kijken wat zij als probleem ervaren, welke oplossingen zij zien en hoe ze tegenover de plannen van de jongeren staan. Deze film zal binnenkort klaar zijn.
Provincie:
Tag(s):