woensdag, 21. maart 2012 - 10:19

Wie zag mannen in opvallende overalls op de Haarlemmerdijk?

Amsterdam

Vrijdag 16 maart is een koffiezaak op de Haarlemmerdijk overvallen. Bouwvakkers zagen twee verdachte mannen op een scooter. Een klant kwam kort na de overval de zaak binnen. De politie is op zoek naar deze getuigen.

Afgelopen vrijdag 16 maart werd de koffiezaak op de Haarlemmerdijk, ten hoogte van de Buiten Oranjestraat, overvallen. Kort nadat de zaak om half acht zijn deur opende, kwamen er twee mannen binnen. Ze droegen opvallende overalls die iets weghebben van de oranje veiligheidspakken van plantsoenmedewerkers. Bouwvakkers zagen de mannen vlak voor de overval in een smal zijstraatje - het Jacob Oliepad – op een scooter. Ze vonden het verdacht, en belden 112.

In eerste instantie deden de mannen in de overalls zich voor als klant. Ze bestelden koffie, en dwongen vervolgens de twee aanwezige medewerkers de kluis in het magazijn te openen. Omdat die leeg was, werd hen opgedragen de kassa te openen. Bij het verlaten van de zaak, kruisten de overvallers een klant die op dat moment binnenstapte. Zodra haar duidelijk werd dat de zaak zojuist was overvallen, riep ze: “Oh my god.” De politie is op zoek naar deze mogelijk Engelstalige vrouw. Zij heeft de overvallers vermoedelijk goed kunnen zien.

De bouwvakkers, en andere getuigen die de mannen in de opvallende overalls die ochtend hebben gezien, wordt ook gevraagd contact op te nemen met de politie. Op de Haarlemmerdijk is het elke ochtend druk met fietsers, en voetgangers. De mannen in de opvallende overalls op een scooter zal mensen mogelijk opgevallen zijn. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):