dinsdag, 25. september 2012 - 15:12

Wijziging registratie verloren en gevonden voorwerpen

Middelburg

Vanaf maandag 1 oktober a.s. moet u in Zeeland voor verloren en gevonden voorwerpen bij een van de dertien Zeeuwse gemeenten zijn. Zij nemen deze taak vanaf die datum terug van de politie.

Heeft u een voorwerp verloren of iets gevonden, registreer uw gegevens dan. Veel gemeentes in Nederland maken hiervoor gebruik van het online registratiesysteem van www.verlorenofgevonden.nl. Zo ook de meeste Zeeuwse gemeenten. Bij de gemeente Terneuzen registreert u de voorwerpen via de website terneuzen.nl. Groot voordeel van de online registratie is dat u dat 24-uur per dag kunt doen, dus wanneer u wilt. U heeft dan niet te maken met de openingstijden van de gemeentelijke balies.

De website www.verlorenofgevonden.nl zorgt ervoor dat verloren voorwerpen en de rechtmatige eigenaren weer bij elkaar komen. Iedereen die iets vindt of verloren is, kan dit via deze website registreren. Vinders bewaren het voorwerp thuis. De gemeente brengt de vinder en de eigenaar met elkaar in contact. Als vinders geen computer hebben of het voorwerp niet thuis willen bewaren, kunnen ze het afgeven bij de balie in de publiekshal.

Gevonden rij- en reisdocumenten (rijbewijs, identiteitskaart, paspoort of verblijfsdocument) moet u altijd inleveren bij de gemeentelijke balie. Bent u rij- of reisdocumenten kwijt? Dan moet u persoonlijk aangifte doen bij de politie.

Elke vinder kan na een bepaalde periode eigenaar worden van het gevonden voorwerp als er melding is gedaan. Voorwerpen met een waarde onder de € 450,= moeten drie maanden bewaard blijven. Voorwerpen met een geschatte waarde hoger dan € 450,= een jaar. Na de verstreken termijn krijgt de vinder bericht van de gemeente.
Provincie:
Tag(s):