woensdag, 15. februari 2012 - 10:26

Wilde achtervolging A4 Amsterdam eindigt bij Leidschendam

Amsterdam

De politie van Amsterdam heeft dinsdagavond de achtervolging ingezet, nadat een automobilist een stopteken negeerde. De achtervolging eindigde op de A4.

Iets na half tien in de avond negeerde een 39-jarige automobilist een stopteken van de politie op de Europaboulevard. Hij vertoonde gevaarlijk rijgedrag door zonder licht te rijden.

De politie zette de achtervolging in. Met grote snelheid reed de man over de A10 en vervolgens over de A4. Er werd samengewerkt tussen verschillende korpsen. “Onderweg raakte hij een tweetal politieauto’s”, zegt commissaris Gerald Oud Ammerveld van de politie Amsterdam-Amstelland. “Bewust probeerde de man te ontkomen. Hij drukte een van de auto’s van de weg, en reed sommige stukken met zijn lichten uit.”

Uiteindelijk kwam de man ten hoogte van Leidschendam tot stilstand tegen een politieauto. De bestuurder, met de Franse nationaliteit, werd aangehouden. Hij ging voor controle mee naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen bleken net als die van de agenten mee te vallen. Oud Ammerveld: “Vannacht is de man overgebracht naar het politiebureau. Hij wordt vandaag gehoord.” De recherche doet samen met het korps landelijke politiediensten (KLPD) verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):