donderdag, 20. december 2012 - 8:21

Wilde achtervolging eindigt in schoten politie

Lieshout

Na een wilde en langdurige achtervolging in en rondom Eindhoven hield de politie donderdagmorgen rond 4.00 uur een inbreker aan.

De achtervolging eindigde in een aanrijding met een politieauto. Bij die aanhouding zijn drie waarschuwingsschoten gelost.

Diefstal
Het begon om 2.05 uur toen een medewerker van een palletbedrijf aan de Gulberg in Nuenen meldde dat hij twee mannen op het terrein zag die vermoedelijk pallets aan het stelen waren. De politie spoedde zich ter plaatse en het lukte om één van de mannen aan te houden, een 34-jarige man uit Zaltbommel. Zijn maat ging er vandoor. In de omgeving bleek een bestelbusje te staan van de vermoedelijke inbrekers. De agenten besloten dit busje in de gaten te houden.

Achtervolging
Om 3.40 uur reed het busje plotseling weg en begon een achtervolging. Die achtervolging liep vanaf Nuenen in de richting van Geldrop. Toen in de richting van het centrum van Eindhoven. Via Eindhoven ging het in de richting van Nuenen, Stiphout en uiteindelijk eindigde het op de De Stater in Lieshout. Daar is het busje tegen een politieauto aangereden en heeft hij enkele trottoirbanden geraakt. Hij belandde in de sloot en de bestuurder probeerde te vluchten.

Aanhouding
Nadat er in totaal drie waarschuwingsschoten waren gelost, koos de man eieren voor zijn geld en gaf zich over. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Toen de verdachte ging rijden is hij op enkele agenten ingereden. Zij zijn niet gewond geraakt. Tijdens de achtervolging, waar ongeveer tien politieauto's aan meededen, reed de man zeer roekeloos. Hij reed onder andere met hoge snelheden door de bebouwde kom. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart in verband met de inbraak en diefstal van de pallets en de aanrijding met de politieauto.
Provincie:
Tag(s):