zaterdag, 1. december 2012 - 11:27

Wilders vindt dat Rutte de politiek schaadt en voorspelt 'rampjaar 2013'

Den Haag

In een interview met de Telegraaf stelt PVV-voorman Geert Wilders dat Rutte de politiek schaadt door de ene na de andere verkiezingsbelofte te verbreken.

Rutte zou volgens hem niet alleen de kiezer voor de gek houden door zijn handelen, maar zo ook de afstand tussen burger en politiek vergroten. Wilders zegt hierover in de krant: 'Rutte heeft een grens overschreden. Waarom zouden mensen nog vertrouwen hebben in politici als ze op alle punten het tegenovergestelde doen van wat ze beloven. De mensen zijn zo straal voor de gek gehouden dat ik iedere dag vier debatten zou kunnen aanvragen om het kabinet de oren te wassen.'

Het kabinet is volgens Wilders op veel punten zijn beloften niet nagekomen. Zo noemt hij de beloofde belastingverlaging, geen extra geld naar Griekenland, de nivellering waar de VVD op tegen was, en het veiligstellen van de hypotheekrenteaftrek. Wilders begrijpt dat er compromissen moeten worden gesloten, maar vindt dat de VVD te veel haar oren heeft laten hangen naar de PvdA. In het interview zegt hij: 'Natuurlijk, we leven in een coalitieland. Iedereen snapt dat je water bij de wijn moet doen, Maar dat betekent niet dat als je een broek draagt, je in een keer een jurk aan moet doen, als je een man bent. Rutte heeft zijn ziel en zaligheid verkocht aan de PvdA.'

Daarbij denkt Wilders dat 2013 voor de burger een rampjaar gaat worden. Bij een bezoek aan een verzorgingstehuis liet hij weten: 'Het kabinet wil dat jaar alle bezuinigingen van boven de 50 miljoen er doorheen jassen', zo meldt de NOS. De PVV is bezorgd over de gevolgen van allerlei maatregelen voor ouderen. Door de bezuinigingen zou voor veel mensen geen plaats meer in tehuizen zijn, terwijl ze het thuis zonder huishoudelijke hulp moeten stellen. Wilders vindt dat asociaal.

De PVV-leider zegt zijn uiterste best te gaan doen om het tweede kabinet-Rutte in 2013 weg te krijgen. Ook gaat hij zich inspannen zijn teleurgestelde kiezers terug te winnen.
Provincie:
Tag(s):