woensdag, 25. januari 2012 - 8:06

Wildwest op A58. Drie gewonden en automatisch vuurwapen aangetroffen

Krabbendijke

Op de A58 tussen Yerseke en afrit Tholen in Zeeland heeft de politie woensdagochtend rond 02.00 uur drie mannen aangehouden die worden verdacht van een poging tot overval op een vrachtwagenchauffeur in Moerdijk eerder die nacht. De drie verdachten zijn bij de aanhouding neergeschoten.

Rond 01.20 uur kwam er bij de politie Midden- en West-Brabant een melding binnen dat enkele zwaarbewapende personen hadden geprobeerd een slapende vrachtwagenchauffeur te overvallen nabij de Middenweg in Moerdijk. Om nog onduidelijke redenen gingen de verdachten er vandoor.

Na onderzoek bleek dat in ieder geval enkele verdachten waren weggereden in een vrachtwagen waarmee ze zelf eerder arriveerden.

Die vrachtwagen werd rond 02.00 uur op de A58 gespot door een arrestatieteam. De vrachtwagen werd tot stoppen gedwongen en de drie inzittenden zijn gearresteerd. De drie verdachten zijn daarbij door agenten neergeschoten. Over hun identiteit is nog niks bekend. Ze zijn niet levensgevaarlijk gewond.

Automatisch vuurwapen
Er is een automatisch vuurwapen bij de verdachten aangetroffen. Ook vond de politie enkele magazijnen voor een 9mm-vuurwapen. Er wordt gekeken of de verdachten tijdens hun rit zich van vuurwapens hebben ontdaan.

Mede om die zoektocht is de A58 tussen Yerseke en afrit Tholen voor politieonderzoek afgesloten. Omdat er door agenten is geschoten stelt ook de Rijksrecherche een onderzoek in. De verwachting is dat deze verschillende onderzoeken de hele ochtend in beslag nemen.

Woensdagnacht is op en nabij de Middenweg in Moerdijk ook nog uitgebreid gezocht naar mogelijke andere verdachten, maar die zijn niet aangetroffen.

Afsluiting
In verband met het politieonderzoek is de A58 in zijn geheel afgesloten tussen de afritten Yerseke en Tholen. De afsluiting gaat tot na het middaguur duren.

De politie Zeeland heeft GRIP 2 afgekondigd in verband met de verwachtte drukte vandaag: de A58 is de belangrijkste route voor verkeer van en naar Zuid-Beveland en Walcheren. Verkeer richting Bergen op Zoom kan het beste via route U 13 en U 15 rijden, verkeer richting Vlissingen via U 12. Dat zijn uitwijkroutes die het verkeer onder de N289 leiden.

De VID waarschuwt automobilisten voor zeer ernstige vertraging. Verkeer van en naar Rotterdam kan het best via de A256/N256 en de N59 rijden, de route over de Zeelandbrug, of via de Oosterscheldekering (N57). Het verkeer vanuit Breda kan ook omrijden via België en de Westerscheldetunnel.
Provincie:
Tag(s):