vrijdag, 27. januari 2012 - 14:15

Willem-Alexander brengt werkbezoek aan scheepswerven Vlissingen

Vlissingen

Prins Willem-Alexander heeft vrijdagochtend in Vlissingen een werkbezoek gebracht aan drie scheepswerven van de Damen Shipyards Group. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdag laten weten.

Bij Damen Schelde Naval Shipbuilding werd de prins rondgeleid over twee marineschepen in aanbouw, een Ocean going Patrol Vessel, een patrouilleschip bestemd voor de Koninklijke Marine en een SIGMA Multi Purpose Fregat.

De prins liet zich informeren over de faciliteiten, capaciteit en technische specificaties van beide schepen en over de andere lopende marineprojecten.

Vervolgens bezocht Willem-Alexander AMELS Jachtbouw, waar hij onder andere kennis maakte met de historie en high tech kennis van de jachtbouw.

Het werkbezoek werd afgesloten in Vlissingen-Oost bij Scheldepoort Repair & Conversion Yard. De prins sprak hier over de verschillende facetten en faciliteiten van deze onderhouds- en ombouwwerf. Damen Shipyards is een internationale scheepsbouwer in Nederland met meer dan 35 scheepswerven wereldwijd.
Provincie:
Tag(s):