woensdag, 25. juli 2012 - 14:18

Willem Holleeder nieuwe columnist Nieuwe Revu

Hoofddorp

Woensdag 5 september zal de eerste column van Willem Holleeder in Nieuwe Revu verschijnen.

Met de BC — Bekende Criminineel — is een contract van een half jaar getekend om in het nieuwsblad wekelijks verslag te doen van zijn dagelijkse leven. Ook zullen belevenissen achter de tralies en gebeurtenissen uit zijn persoonlijke geschiedenis de Revu passeren. Dit schrijft het weekblad Nieuwe Revu op zijn site.

Nieuwe Revu schrijft wekelijks over opmerkelijke mensen, onthult spannend nieuws, kaart misstanden aan en laat álle kanten van de Nederlandse maatschappij zien. “Willem Holleeder is dus een columnist die prima past bij het tegendraadse karakter van Nieuwe Revu,” verklaart hoofdredacteur Erik Noomen de keuze.

Via via heeft Nieuwe Revu contact opgenomen met Holleeder en na een lang gesprek in een Jordanees café kwamen de partijen al snel inhoudelijk tot elkaar. ”Holleeder is een man die soepel uit zijn woorden komt en vele anekdotes tot zijn beschikking heeft waar de nieuwsgierige Nieuwe Revu-lezer van zal genieten. Hij bevindt zich natuurlijk ook in een vreemde positie in de Nederlandse maatschappij. Hij is even bekend als Beatrix, en als hij over straat loopt wil iedereen met hem op de foto, inclusief BN’ers. Aan de andere kant heeft hij een crimineel verleden waar veel mensen van gruwen. Dat is een interessant spanningsveld. En Nieuwe Revu schrijft altijd over wat schuurt in de maatschappij. De positie van Willem Holleeder is daar een goed voorbeeld van.”

In de eerste column in editie 36 (5 september) zal Willem Holleeder zelf toelichten waarom hij als columnist aan de slag gaat.
Provincie:
Tag(s):