woensdag, 18. april 2012 - 9:50

Willemsbrug weer vrijgegeven na aanvaring door containerschip

Rotterdam

Bij een aanvaring met de Willemsbrug heeft een containerschip woensdagochtend rond 07.45 uur zes containers verloren. De lege containders belandde in de Nieuwe Maas.

De Willemsbrug is enige tijd afgesloten geweest voor voertuigen maar is inmiddels weer vrijgegeven.

Rond 08.00 uur kwamen de hulpdiensten bijeen om zo snel mogelijk te achterhalen wat de inhoud van de containers was en op welke manier deze het snelst veilig gesteld konden worden. Binnen een half uur waren alle containers vastgelegd aan de kade zodat zij niet weg konden drijven of zouden zinken.

Ook werd al snel duidelijk dat alle verloren containers leeg waren, waarop de hulpdiensten konden starten met de voorbereiding van het bergen van de containers.

Er was niet direct duidelijk hoe erg de schade aan de Willemsbrug was. Aangezien er verschillende leidingen en stroomkabels onder de brug hangen werd de brug tijdelijk afgesloten voor voertuigen. Bromfietsers, fietsers en voetgangers mochten wel over de brug.

Zodra bleek dat alle kabels intact waren mocht het verkeer zijn weg vervolgen.

Het scheepvaartverkeer werd tijdens het incident niet gestremd maar kon alleen langs de zuidkant varen. Ook moesten zij langzamer dan normaal varen om geen gevaar te veroorzaken voor de hulpverlenende schepen. Rond 11.15 uur werden de laatste containers uit het water gehaald.

De aanvaring met de Willemsbrug is vermoedelijk veroorzaakt door een verkeerde inschatting van de kapitein. Deze 31-jarige Rotterdammer is verhoord en als verdachte aangemerkt.
Provincie:
Tag(s):