vrijdag, 6. januari 2012 - 8:33

Wind oorzaak koolmonoxide-vergiftiging in Huizen

Huizen

In het Noord Hollandse Huizen zijn donderdagavond twee meisjes (11 en 12-jaar oud) om het leven gekomen door koolmonoxidevergiftiging. Een 10-jarig meisje ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Het drietal was in de badkamer van een woning aan de Nieuwe Bussumerweg. Toen het koolmondoxidealarm afging probeerden ouders de deur van de badkamer open te krijgen. Dit lukte niet en de hulpdiensten werden ingeschakeld. Agenten kregen uiteindelijk de deur wel open en werden de meisjes buiten bewustzijn aangetroffen.

De slachtoffertjes werden naar verschillende ziekenhuizen gebracht waar twee van de drie meisjes zijn overleden. Het is nog onduidelijk hoe de koolmonoxide vrij heeft kunnen komen.

De Forensische Opsporing van politie Gooi en Vechtstreek heeft samen met de Forensische Opsporing politie Utrecht een reconstructie gemaakt van het drama.

De afvoer van koolmonoxide vanuit de geiser liep via de normale weg naar buiten, maar werd door de harde wind afgesloten. In verband met de druk die ontstond, is de koolmonoxide naar binnen geslagen. Via een open kanaal heeft het gas zich een uitweg gevonden naar de badkamer waar de drie meisjes zich bevonden. De gasgeiser, welke voorzag in de warmwater voorziening van de badkamer, functioneerde naar behoren en was zeer recentelijk onderworpen aan periodiek onderhoud. De conclusie is dat er sprake is van een noodlottig ongeval door samenloop van natuurlijke factoren.

Inmiddels is bekend geworden dat het 10-jarige meisje het naar omstandigheden goed maakt. Het onderzoek van de politie Gooi en Vechtstreek is hiermee afgerond.
Provincie:
Tag(s):