vrijdag, 30. november 2012 - 11:10

Winkeldief steelt voor honderden euro's vlooienpoeder

Nieuwegein

Winkelpersoneel betrapte op donderdagmiddag 29 november twee winkeldieven. Eén van hen werd zeer agressief.

Rond 13.05 uur zag een medewerker van een winkel aan de Veldwade dat twee mannen zich verdacht gedroegen bij de dierenafdeling. Hij zag dat één van hen meerdere verpakkingen met hondenvlooienpoeder uit een stelling pakte en bij de ander in een tas stopte. De mannen liepen vervolgens langs de kassa, zonder de spullen af te rekenen.

Zevenhonderd euro
Enkele medewerkers van de winkel spraken de twee mannen, een 26-jarige Woerdenaar en een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan. De Woerdenaar werd meteen agressief. Hij verzette zich, schopte tegen winkelmeubilair en vloog één van de medewerkers aan en kneep zijn keel dicht. Met de nodige moeite wisten meerdere personeelsleden de verdachte tegen de grond te werken en onder controle te brengen. De andere verdachte verzette zich niet. De twee bleken voor bijna zevenhonderd euro aan hondenvlooienpoeder te hebben gestolen.

Belediging en bedreiging
Agenten kwamen ter plaatse en namen de twee winkeldieven van het personeel over. De Woerdenaar was nog steeds erg agressief en bespuugde een medewerker. Agenten brachten beide verdachten over naar het politiebureau. Onderweg schold de Woerdenaar hen de huid vol en bedreigde hen verbaal met de dood.

Proces-verbaal
Er werd niet alleen aangifte gedaan van de winkeldiefstal, maar ook van de belediging en bedreiging van het winkelpersoneel en de agenten. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):