maandag, 30. januari 2012 - 10:50

Winkeldieven laten parkeerkaart met kenteken achter

Leeuwarden

In een paskamer van een winkel aan de Nieuwestad had het personeel diverse afgeknipte beveiligingslabels gevonden. Ook lag tussen de labels een parkeerkaart van één van de parkeergarages in de stad met daarop een kenteken van een auto.

Het winkelpersoneel waarschuwde daarop de politie. Agenten gingen vervolgens naar de betreffende parkeergarage. Daar kwam al snel een vrouw zich bij de portier melden met het verhaal dat ze haar parkeerkaart was verloren. Nadat de vrouw het verschuldigde bedrag had betaald, mocht ze de parkeergarage verlaten.

Eenmaal buiten kreeg de automobiliste een stopteken en werden de drie inzittenden op het Beursplein aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.
De dames waren nog in het bezit van diverse kledingstukken, waarvan duidelijk zichtbaar was dat daar beveiligingslabels vanaf waren getrokken. Al deze kleding bleek eerder die middag gestolen te zijn bij winkels in het centrum van de stad. De drie vrouwen, twee inwoonsters van Drachten van 18 en 20 jaar en een 26-jarige inwoonster van Leeuwarden, werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):