woensdag, 2. mei 2012 - 18:44

Winkelmedewerker aangereden na diefstal

Wijchen

Een 36-jarige man uit Voorthuizen is dinsdagavond rond 19.30 uur aangehouden. Hij had even daarvoor een winkelmedewerker aangereden die hem probeerde te beletten er met gestolen spullen vandoor te gaan. Het incident was bij een supermarkt aan de Herenstraat in Wijchen.

De 36-jarige verdachte was door de winkelmedewerker aangesproken nadat deze gezien had dat de man spullen had meegenomen zonder te betalen. Daarop zette de Voorthuizenaar de tassen met spullen op de grond, rende naar zijn auto en stapte in. De winkelmedewerker ging vervolgens voor de auto staan om de man te beletten weg te rijden. Hierop reed de 36-jarige echter toch iets naar voren en vervolgens weer achteruit. De winkelmedewerker kwam hierdoor ten val en raakte gewond aan zijn knie. Vervolgens stapte de 36-jarige uit zijn auto en rende weg.

Gewaarschuwde politiemensen zagen, terwijl zij op weg waren naar de supermarkt, de verdachte over de Meerdreef lopen. Toen de Voorthuizenaar de politieagenten zag, zette hij het op een rennen. Hij kon even verderop echter alsnog worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

De supermarkt deed aangifte van het feit. De verdachte zei in een eerste verhoor dat hij de winkeldiefstal had gepleegd vanwege geldproblemen.

De politie maakt proces-verbaal op van de zaak.
Provincie:
Tag(s):