zondag, 28. oktober 2012 - 11:07

Wintertijd Challenge Stichting Spieren voor Spieren groot succes

Eindhoven

stond Nederland in het teken van sporten voor spierzieke kinderen. Op maar liefst twintig locaties in het hele land werd tijdens de Wintertijd Challenge door deelnemers en sponsoren 133.546 euro ingezameld.

De tweede editie van de Wintertijd Challenge van Stichting Spieren voor Spieren was een groot succes. Op het moment dat de zomertijd werd verzet naar de wintertijd werd er door het hele land fanatiek gesport. Hardlopen, zwemmen, schaatsen, zeilen, dansen, voetballen; in de nacht van 27 op 28 oktober kon alles op sportief gebied. Op exact hetzelfde tijdstip werden op verschillende locaties de meest bijzondere sportieve prestaties geleverd voor Stichting Spieren voor Spieren.

Voorafgaand aan het hoofdevenement in Eindhoven werden deelnemers getrakteerd op een warming-up door Spieren voor Spieren ambassadeur Louis van Gaal en ‘Nederland in beweging’ presentator Duco Bauwens. Radiostation Q-Music verzorgde een speciale radio-uitzending vanuit Eindhoven.

Bijzondere deelnemers

De Wintertijd Challenge 2012 kende vele bijzondere deelnemers en ambassadeurs. In Eindhoven namen Olympisch zwemmer Nick Driebergen, oud wereldkampioen schaatsen Barbara de Loor en topvoetballer Andre Ooijer deel. Extra bijzonder was de aanwezigheid van Lisette Teunissen, winnares van de gouden medaille op de 50 meter rugslag bij de Paralympics 2012. Lisette heeft zelf ook een spierziekte. Olga Commandeur (Nederland in beweging) verzorgde een warming up in Haarlemmermeer. Cabaretier Peter Heerschop leverde zijn sportieve prestatie tijdens de lokale Wintertijd Challenge in Naarden Vesting.

Stichting Spieren voor Spieren ambassadeur Louis van Gaal over de Wintertijd Challenge: ‘De aanmeldingen voor het organiseren van lokale Wintertijd Challenges kwamen de afgelopen maanden uit het hele land. Midden in de nacht zoveel sportende mensen voor het goede doel, dat is prachtig om te zien. Er hing een gemeenschappelijke sfeer en deelnemers leverde ieder op zijn of haar eigen manier en tempo prachtige sportieve prestaties.

Met het geld dat tijdens de Wintertijd Challenge werd ingezameld financiert de stichting haar eigen Spieren voor Spieren Kindercentrum, wetenschappelijk onderzoek (onder meer naar de veelvoorkomende spieraandoening SMA) en innovatieve projecten.
In 2013 heeft Stichting Spieren voor Spieren als doel om honderd lokale Wintertijd Challenges door heel Nederland te organiseren.
Provincie:
Tag(s):