donderdag, 9. februari 2012 - 14:31

Wolvegaster niet vervolgd voor grafschennis

Wolvega

De 52-jarige man uit Wolvega, die ervan wordt verdacht het lichaam van zijn vader opgegraven te hebben uit het graf op de rk-begraafplaats aan de Lycklamaweg in Wolvega om het vervolgens in de Schipsloot in Wolvega te gooien, wordt niet strafrechtelijk vervolgd. Dit heeft het Openbaar Ministerie in Leeuwarden bepaald.

Het OM is van mening dat strafrechtelijk ingrijpen geen zin heeft in verband met de geestelijke gezondheidstoestand van de man. Een andere vorm van ingrijpen prevaleert in dit geval. Een verhoor van verdachte over het feit waarvan hij verdacht wordt, heeft om die reden niet plaatsgevonden. De man is van het seponeren van de zaak op de hoogte gebracht.

Meteen al in oktober 2011 is er een hulpverleningsproject gestart, gericht op intensieve begeleiding door de GGZ. Het sociaal team, onder regie van de gemeente Weststellingwerf, verder o.a. bestaand uit diverse hulpverleningsinstanties, woningbouwcorporaties, politie en Kredietbank Nederland werkt samen aan een traject voor continue zorg.
Provincie:
Tag(s):