zondag, 12. februari 2012 - 13:46

Woning zwaarbeschadigd bij brand

Hoogezand

Een woning aan de Parallelweg in Hoogezand is zaterdagmiddag 11 februari zwaar beschadigd geraakt door een felle brand. De brand werd in eerste instantie gemeld als schoorsteenbrand. Brandweerlieden van het korps Hoogezand-Sappemeer werd daarom ter plaatse gestuurd met een hoogwerker en een tankautospuit.

Het vuur bleek moeilijk te bestrijden omdat de vlammen in het dakbeschot waren gaan zitten. De vlammen sloegen al snel uit de woning en toen het vuur zich uitbreidde naar de begane grond werd een tweede tankautospuit gealarmeerd. Een derde wagen kwam bovendien ter plaatse om de hoogwerker van water te voorzien.

De brandweer kon niet voorkomen dat de woning zwaar beschadigd raakte door de brand. De aangrenzende woning liep rook- en waterschade op. Om ongeveer 14.15 uur was het vuur onder controle.

De bewoners van de beide woningen konden zichzelf tijdig in veiligheid brengen, er waren dus geen gewonden. Een medewerker van Stichting Salvage ontfermt zich over de bewoners, om te zorgen dat er opvang wordt geregeld.
Provincie:
Tag(s):