dinsdag, 24. januari 2012 - 14:06

Woningen Cuijkse doorzocht na schietincident met 11-jarige

Cuijk

De politie heeft dinsdagochtend huiszoekingen gehouden in twee woningen in de wijk De Valuwe, nadat uit onderzoek was gebleken dat er mogelijk wapens in deze woningen zouden liggen.

In een woning aan de Vuurijzerstede troffen agenten een vermoedelijk echt vuurwapen en enkele op echte vuurwapens gelijkende wapens aan. Verder vond de politie verschillende soorten munitie. Alle aangetroffen wapens en munitie werden in beslag genomen voor verder onderzoek. De eigenaar zal binnenkort over de aangetroffen wapens worden gehoord. In een andere woning in de wijk werden geen wapens gevonden.

Aanleiding van het onderzoek was informatie die bij de politie was binnengekomen na een schietincident op oudjaarsavond 2011, waarbij een 11-jarige jongen werd getroffen en ernstig gewond raakte. Het onderzoeksteam riep bewoners van de wijk in een flyeractie op te helpen, door zoveel mogelijk informatie met de politie te delen. In de loop van dat onderzoek bleek vervolgens dat op de betreffende adressen mogelijk wapens aanwezig zouden zijn. Daarom werd vandaag overgegaan tot actie. Bij de doorzoekingen werd onder andere gebruik gemaakt van een gespecialiseerde speurhond van het KLPD.

Het onderzoek naar het schietincident op 31 december jl. gaat onverminderd voort. Het onderzoeksteam tast nog altijd in het duister naar de schutter en de toedracht van het incident.
Provincie:
Tag(s):