maandag, 23. januari 2012 - 9:20

Woningen ontruimd na ramkraak op pinautomaat

Na een ramkraak op een filiaal van de Rabobank zijn vannacht in het Gelderse Loenen vier woningen ontruimd. Dit heeft een woordvoerster van politie Noord- en Oost-Gelderland bekendgemaakt.

De ramkraak vond rond 04.00 uur plaats. De daders ramden de gevel en gebruikten daarbij ook een explosief. Hierna verlieten zij de auto en vluchtten zij met een andere auto weg.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) deed onderzoek en stelde vast dat buiten alles veilig was. In de achtergelaten auto werden geen explosieven meer aangetroffen. Maar omdat de gevel van het bankgebouw op instorten stond, kon de EOD niet controleren of er zich in het bankgebouw nog explosieven bevonden.

De technische recherche stelde buiten alle sporen veilig. Daarna werd de gevel gestut, zodat ook in het gebouw verder gezocht kon worden naar mogelijke explosieven.

De negen bewoners die hun pand moesten verlaten, werden deels ondergebracht in een brandweerkazerne. Anderen vonden zelf onderdak.

De politie gaat ervan uit dat er zeker twee daders bij de ramkraak betrokken zijn. Zij heeft in de vluchtauto twee personen zien zitten. De vluchtauto is nog lange tijd door de politie achtervolgd, maar dat heeft helaas nog niet tot aanhouding mogen leiden.
Het nog onduidelijk of de daders iets hebben buitgemaakt.

UPDATE
Inmiddels heeft de politie bekendgemaakt dat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) geen explosief heeft gevonden in het bankfiliaal. De bewoners van de vier woningen, die hun huis maandagochtend vroeg moesten verlaten, mogen terug naar huis.
Provincie:
Tag(s):