maandag, 3. december 2012 - 10:04

Woningen Opheusden weer vrijgegeven

Opheusden

In een woning in de Fazantstraat werd zondagmiddag zwaar vuurwerk gevonden. Het gaat om de woning waar zondag 18 november een explosie plaatsvond en waarbij de 39-jarige bewoner zwaar gewond raakte. Vanwege de veiligheid werd daarom direct opgeschaald.

Een getuige had melding hiervan gedaan bij de politie. Door de politie werd de straat afgezet en dertien omliggende woningen ontruimd. De bewoners werden op een locatie in de buurt opgevangen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het vuurwerk veiliggesteld. Samen met het Explosieven Verkenningsteam van de politie werd de woning grondig doorzocht. Dit duurde enkele uren. In totaal zijn er meerdere soorten vuurwerk gevonden. Het gaat om zowel fabrieksvuurwerk (legaal en illegaal) als zelfgemaakt materiaal. De EOD heeft het vuurwerk veiliggesteld. Dit wordt op een ander moment op een veilige plaats tot ontploffing gebracht.

Ontruimen woning
Rond 21.45 uur konden de bewoners weer terug naar hun woning. Maandagmorgen wordt de woning leeggeruimd door de gemeente. Dit stond al gepland in verband met reparatiewerkzaamheden. Om elk risico uit te sluiten zijn hierbij ook explosievenverkenners van de politie aanwezig. Tot die tijd is de woning afgesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):