zondag, 27. mei 2012 - 15:04

Woordvoerder Sharia4Holland aangehouden na haatpreek

Amsterdam

De politie heeft alsnog de woordvoerder van Sharia4Holland aangehouden na een haatpreek op de dam in Amsterdam. Eerder werd al een andere man aangehouden die in discussie met de fanatieke moslims wilde.

Op de Dam hield de 29-jarige man uit Woerden een preek over de Sharia. Hierbij bedreigde hij Geert Wilders met de dood. De fractievoorzitter van de VVD in Amsterdam reageerden geschokt dat een omstander wel werd aangehouden en de haatprediker niet. De fractievoorzitter kondigde aan dat hij vragen zou stellen aan de burgemeester van Amsterdam over het optreden van de politie.

De politie Amsterdam-Amstelland zegt dat zij en het Openbaar Ministerie zaterdag direct een onderzoek zijn gestart naar aanleiding van de uitspraken van leden van Sharia4Holland. Alle uitingen tijdens de persconferentie werden getoetst op strafbare feiten. Vervolgens is als onderdeel van het onderzoek aangifte gedaan door Geert Wilders. Toen de woon- en verblijfplaats van de verdachte was vastgesteld, kon de politie overgaan tot zijn aanhouding.
Provincie:
Tag(s):