zaterdag, 21. januari 2012 - 18:47 Update: 08-07-2014 0:54

Zanka kiest voor PSV

(Elfvoetbal) Mathias Jørgensen (21), kortweg Zanka, kiest voor PSV. Ondanks Engelse interesse wil de verdediger van FC Kopenhagen graag naar Eindhoven verkassen.

Zanka twitterde eerder deze week dat hij in gesprek is met PSV. Daarbij maakte hij bekend niet naar het Engelse Southampton te gaan. Het Deense Ekstra Bladet sprak met Zanka over PSV: "Ik word al lang gevolgd door de club. Dat doet veel met me. Het is niet zo dat ik gehaald word door een technisch directeur die even een gratis Deens international wil halen. PSV wil me echt hebben."

De verdediger kiest bewust voor de Nederlandse competitie in plaats van bijvoorbeeld de grote Premier League. "Ik heb altijd aangeven niet direct naar Engeland te willen. Ik ben realistisch en ik ben nog niet klaar voor de Premier League. In de Nederlandse competitie kan ik het beste mijn internationale carrière beginnen."

Zanka herstelt nu van een zware kruisbandblessure. Zijn contract bij Kopenhagen loopt komende zomer af waardoor PSV hem transfervrij over kan nemen. Zanka is al medisch gekeurd door de Eindhovenaren. Hij zal een meerjarig contract tekenen.
Categorie:
Tag(s):