dinsdag, 17. april 2012 - 18:38

Zeeland zoekt helden

Middelburg

Op 12 mei zullen in Zeeland de Four Freedom Awards worden uitgereikt. Het lijkt misschien een ‘ver van mijn bed show’, maar dit is slechts schijn.

Mensenrechten zijn juist dichtbij huis te vinden; in de buurt waar je woont; je school of werk. Dit zijn de plaatsen waar iedereen gelijke rechten en kansen zoekt zonder gediscrimineerd te worden. Als deze rechten op lokaal niveau niet gerespecteerd worden of zonder betekenis zijn zullen ze dat ook nergens krijgen. Daarom zoeken we helden, gewoon bij u uit de buurt, of die bij u om de hoek wonen.

Deze gedachten van Eleanor Roosevelt is de motivatie voor om ook dit jaar op zoek naar organisaties of individuen die zich hebben ingezet voor het waarborgen van de vier vrijheden. Dit kan iedereen zijn! Stuur uw nominatie met motivatie voor 1 mei naar vrijheid@roac.nl. Wilt u aanwezig zijn bij de uitreiking op 11 mei in de Timmerfabriek, meldt u dan voor 3 mei door een e-mail te sturen naar vrijheid@roac.nl.

In 2008 werden de Zeeuwse Vier Vrijheden Award voor het eerst uitgereikt. Vluchtelingenwerk Zeeland kreeg de award voor vrijwaring van angst, de Ravensteinschool in Vlissingen die van vrijwaring van gebrek, de posteractie Walchje en Goesje die van vrijheid van meningsuiting en de Manifestatie NieuwZout kreeg de prijs voor vrijheid van godsdienst. Tijdens de vorige editie ging de award voor de vrijwaring van angst naar Ds. Michiel de Zeeuw, die van vrijwaring van gebrek naar Nurses on Tour, de prijs voor vrijheid van meningsuiting ging naar Project Walcheren Mozaiek en de award voor de vrijheid van godsdienst ging naar "Drie hoofden op een Kussen" van Benn Flore.

De Vier Vrijheden Zeeland zijn onderdeel van Hèt Side Event in de Timmerfabriek op 11 mei. In de ochtend zal op een interactieve en sprankelende manier de uitwerking van diverse duurzame Zeeuwse projecten toegelicht wordt door Internationale Studenten. Het middagprogramma bestaat uit workshops en een infomarkt. Voor het volledige programma of om u in te schrijven gaat u naar www.goingglocal.nl .

Op zaterdag 12 mei krijgt de voormalige president van Brasilië Luiz Inácio Lula da Silva,de overkoepelde award, Al Jazeera de prijs voor vrijheid van menigsuiting, Bartelomew I de award voor de vrijheid van godsdienst, Ela Ramesh Bhatt en de SEWA bank die voor vrijwaring van gebrek en Hussain Al-Shahristani krijgt de award voor vrijwaring van gebrek. Zij ontvangen deze awards omdat ze zich hebben ingezet voor mensenrechten.
Provincie:
Tag(s):