zaterdag, 28. juli 2012 - 13:57

Zeer drukke zaterdag op Europese wegen

Vakantiegangers staan zaterdag vast in flinke files op de Franse wegen.
Op het hoogtepunt rond 13.00 uur stond er 520 km file. Ook op de wegen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italie heeft het verkeer veel geduld nodig.
Dit meldt de ANWB zaterdag.

In Frankrijk is het zeer druk op de wegen naar het zuiden. De grootste knelpunten zijn de A7 in de Rhonevallei, de A9 bij Perpignan. In het westen staat het verkeer op diverse plaatsen vast op de A10 Parijs richting Bordeaux en verderop op de A63 bij de Spaanse grens.

In Zwitserland blijkt de St. Gotthardtunnel in de A2 Bazel-Chiasso weer een berucht knelpunt. De vertraging loopt in beide richtingen op tot meer dan een uur. De ANWB raadt aan om te rijden via Zürich en Chur (A3, A13).

In Oostenrijk staan lange files op de A11 richting Slovenië bij de Karawankentunnel en op de B179 bij de Fernpas. De wachttijden lopen op de A11 en op de B179 op tot ruim een uur.

In Italië is het de hele dag al erg druk op de A14 tussen Bologna en Rimini. Dat is de belangrijkste weg naar de kust. En richting het Gardameer op de A22.

In Duitsland is vooral in Beieren veel geduld nodig. Op de A8 München richting Salzburg rijdt het verkeer op veel plaatsen langzaam. In Duitsland zijn het vooral de vele wegwerkzaamheden die voor oponthoud zorgen. Daardoor staan er lange files op de A1 en de A7 bij Hamburg.
Provincie:
Tag(s):