donderdag, 26. juli 2012 - 10:55

Zeer grote brand bij Gelders veevoederbedrijf

Kilder

Bij een veevoederbedrijf aan de Molenweg in Kilder heeft woensdagavond een zeer grote brand gewoed.

De brand sloeg over naar zo’n 16 silo’s. De brandweer kon voorkomen dat het bedrijfspand en de woning op het perceel vlam vatte. Wel ontstond er veel rookontwikkeling waardoor de bewoners van twee woningen zijn geëvacueerd.

De hulpdiensten kregen de melding kort na 23:30 uur. Er was door onbekende oorzaak brand ontstaan in een schuur op het perceel. Het ging om een zeer grote brand die snel oversloeg naar naastgelegen silo’s. Er ontstond flinke rookontwikkeling. De bewoners van de woning op hetzelfde perceel en een nabij gelegen woning zijn geëvacueerd. De overige bewoners in de straat kregen het advies ramen en deuren te sluiten vanwege de rook.

Rook
Bij metingen door de brandweer zijn geen schadelijke stoffen gemeten. Desondanks benadrukken de hulpdiensten dat rook nooit gezond is. Vandaar het advies om ramen en deuren te sluiten.

Brandmeester
De brandweer gaf rond 03:00 uur het signaal brandmeester. De brand is onder controle maar het nablussen zal nog lange tijd duren.

Weg afgesloten
De Wehlseweg (N815) tussen de Rijksweg A18 en Kilder was enkele uren afgesloten omdat er brandweerslangen lagen. De weg is inmiddels weer vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):