dinsdag, 17. juli 2012 - 21:33

Zeer grote brand in loods Egmond aan den Hoef

Dinsdagavond rond 19.00 uur ontstond er een grote uitslaande brand in een loods op een industrieterrein aan de Lamoraalweg in Egmond aan den Hoef, zo meldde rtv Noord Holland.

In de loods zitten verschillende bedrijven, grote en kleine, waaronder een kringloopwinkel en een cosmeticabedrijf. Het vuur breidde zich uit naar naar meerder panden. Pas om 04.30 uur kon het sein brand meester worden gegeven.Wel wordt er nog steeds nageblust.

De brand veroorzaakte een enorme rookwolk en de brandweer rukte met groot materieel uit. Er werd, zo vertelde burgemeester Hafkamp bij radio Noord Holland met man en macht gewerkt om de brand onder controle te krijgen. Volgens haar zijn er vier à vijf panden geheel verwoest. Ook een opslagruimte van de Postcodeloterij, waar veel prijzen staan, zou in vlammen zijn opgegaan. Ook enkele appartementen boven de bedrijven zijn verwoest. De bewoners van de appartementen die bedreigd werden door de brand konden worden opgevangen in hotel Zuiderduin aan Egmond aan Zee.

In de buurt werden uit voorzorg enkele woningen geheel ontruimd en omwonenden wordt aangeraden ramen en deuren gesloten te houden. Ook zijn er veel wegen in de omgeving afgesloten.

Bij de grote brand zijn geen verhoogde concentraties gemeten van stoffen die gevaarlijk kunnen zijn voor de mensen in de omgeving.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De politie vraagt het publiek zo veel mogelijk uit de buurt te blijven zodat de hulpdiensten hun werk kunnen doen.
Provincie:
Tag(s):