woensdag, 4. april 2012 - 8:11

Zeer grote brand in pand Vodafone

Rotterdam

Op bedrijventerrein Noord-West in Rotterdam heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een enorme uitslaande brand gewoed.

De brandweer werd om 05:06 uur gealarmeerd door een automatisch brandalarm. Binnen enkele minuten volgde diverse opschalingen. Acht minuten na de eerste melding werd het sein "Zeer Grote Brand" gegeven. Het pand stond van voor tot achter compleet in brand. Er deden zich ook diverse ontploffingen voor.

Het bedrijfspand is van Vodafone en staat aan de Caïrostraat.
Ondanks de flinke rookontwikkeling heeft de brand vooralsnog geen gevolgen gehad voor het vliegverkeer. Het terrein ligt in de buurt van Rotterdam The Hague Airport.

In het pand, gelegen op bedrijventerrein Noord-West, is onder meer de technische ondersteuning van Vodafone ondergebracht. Op het moment van de brand waren er geen mensen aanwezig in het pand.

De brandweer is momenteel bezig met sloopwerkzaamheden op het dak, waar de brand vandaan komt. Hierdoor moest de stroomvoorziening van het pand eraf gehaald worden, waardoor Vodafone een storing heeft op het mobiele netwerk in heel Zuid-Holland. Het alarmnummer 112 is nog altijd voor iedereen bereikbaar.

Door de brand is de zijkant van het pand onherstelbaar beschadigd. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk, daar wordt onderzoek naar gedaan. Hoe lang de bluswerkzaamheden nog duren is onbekend.
Provincie:
Tag(s):